Рѕe duhet të hani një vezë të zier çdo mëngjeѕ?!

Lajme

Çdo mëngjes, para se të dilni nga shtëpia, hani një vezë të zier dhe kështu nuk do jeni të rrezikuar nga përkeqësimet që shkakton stomaku bosh.

Veza është e pasur në vlera ushqimore të domosdoshme për trupin tonë dhe nëse këto të mira përthithen që në mëngjes, do jemi plot energji gjatë gjithë ditës.

Vezët, sidomos ato të zierat bëjnë pjesë në listën e 10 ushqimeve më të mira. E bardha dhe e verdha e vezës përmbajnë sasi të mëdha proteinash.

Ja përfitimet që merrni nga konsumi i vezës së zier në mëngjes

-Veza përmirëson përqendrimin

-Studimet kanë treguar se përmes konsumimit të vezëve ju mund të bëheni edhe më të vëmendshëm

-Veza është e mbushur me ushqyes themelorë

-Por në rast se ajo nuk iu pëlqen, ka mënyra të ndryshme për ta konsumuar në kombinime të ndryshme në ushqim.

-Proteina që përmban veza mund t’ju ndihmojë të bini në peshë

-Veza i jep energji trurit dhe mbron sytë tuaj.