Duke filluar nga performanca mendore e deri tek kolesteroli: Bima e cila mund te gjendet lehtesisht

Lajme

Sherebela është përdorur në mjekësinë bimore për mijëra vjet. Ajo ka veti natyrale antibak terike dhe ruajtëse, e cila është një nga arsyet që shpesh përdoret në përgatitjen e mishit. Është e mbushur plot me shumë vitamina dhe minerale, si dhe fibra.

Sëm und jen e alcajmerit: Marrja e ekstrakteve të dy llojeve të ndryshme të sherebelës (Salvia officinalis dhe Salvia lavandulaefolia) për 4 muaj ndihmon në përmirësimin e kujtesës, dhe përpunimin e informacionit dhe të të mësuarit tek njerëzit që janë në fazat e para të sëm undjes së alcajmerit.

Performancë mendore: Një dozë e vetme e sherebelës ndihmon në përmirësimin e kujtesës, përqendrimit dhe vigjilencës tek të rriturit e shëndetshëm.

Ndërsa kur përdoret si aromaterapi, mund të përmirësojë vetëm vigjilencës, dhe jo përqendrimin apo kujtesën. Herpesat e shkaktuar nga ftohja, kur aplikohet si krem që ka në përmbajtje sherebelë dhe raven.

Kolesteroli i lartë: Përdorimi i sherebelës së zakonshme (Salvia officinalis) 3 herë në ditë për 2 muaj ndihmon në uljen e niveleve të kolesterolit të keq (LDL) dhe yndyrave në gj ak të quajtura trigliceride, dhe rrit nivelet e kolesterolit të mirë (HDL), tek njerëzit me kolesterol të lartë.

Të dhëna jo të mjaftueshme për: Kan ce rin e mushkërive: Njerëzit që përdorin rregullisht sherbelën si erz duket se kanë 54% më pak rrez ik që të preken nga kan ce ri i mushkërisë, krahasuar me ata që nuk e përdorin fare.

Dhimbjet e fytit: Përdorimi i një spraji të veçantë që përmban 15% ekstrakt të sherbelës duket se lehtëson dhimbjet e fytit. Një tjetër studim sugjeron se përdorimi i një produkti me sherbelë dhe ekinacea për 5 ditë lehtëson shenjat e dhimbjeve të fytit po aq sa përdorimi i il açeve.

Funksionimi i përmirësuar i trurit. Dobia e dobët është se është e mrekullueshme për lëkurën tuaj.

Këshilla të vlefshme. Toka duhet të jetë e drenazhuar mirë me një nivel pH midis 6.0 dhe 7.0. Sherebela pëlqen shumë rrezet e diellit. Nuk duhet ti mbiujisni.

Nuk kanë nevojë për shumë pleh. Mbi-plehërimi i bën ato të rriten më shpejt, por kanë një shije të dobët, duke mposhtur qëllimin e rritjes.

Sherebela rritet mirë me rozmarinën, një barishte tjetër që preferon kushtet e thata. Gjithashtu ajo rritet mirë me karrota, luleshtrydhe dhe domate.

Sherebela ka imunitet të lartë, krahasuar me të tjerat, kur bëhet fjalë për dëmtuesit e kopshtit. Po çfarë prisni atëherë? Mbillni edhe ju sherebelë në kopshtin tuaj sa më shpejt./shkoder.info