Gjyshërit s’duhet të puthin fëmijët? Debat i zja.rrtë në studio/ “Është tmerr.shme për mua si nënë, jam trom.aksur”

Lajme

Në programin ‘Abc e Pasdites’ me moderatorin Ermal Peçi kohë më parë u diskutua për atë që rrjeti më shumë po flet së fundmi; gjyshërit të kërkojnë leje për të puthur dhe përqafuar nipërit e mbesat. Nora Malaj, Silva Baltadori Heijneman dhe Marsi Simo ndanë opinionet e tyre në lidhje me këtë temë.

Silva, duke qenë një person që jeton jashtë Shqipërisë, tha se kulturat janë të ndryshme. Ajo tregoi se kur ka shkuar në fillim në Hollandë një mike.shë e burrit të saj, goxha më e madhe në moshë, e kishte puthur në buzë në shenjë mirë.njohje dhe kjo gjë e kishte troma.ksur.

“Kulturat janë krejt të ndryshme sidomos Hollanda me Shqipërinë. Çdo ekzekutim dashurie është e pamundur ta ligjërosh. Është tmerrshme për mua si nënë, vajzë, bashkë.shorte që të ligjerohet ekzekutimi i dashurisë sepse ndjehet dhe është shumë indiv.iduale. Unë se kam puthur kurrë në buzë vajzën”

Ndërkohë Nora Malaj nënvi.zoi se duhet punuar shumë me gjyshërit e të mos i lëndojmë.“Vjehrra ime kan qënë një aristo.krate e lindur, kurrë nuk e ka puthur djalin, përveçse në ballë. Dhe i mësoi fëmijët që të bëhet ky veprim, në fillim nuk e kuptoja, por është diçka që mund ta mësojmë. Dhimbja që do kenë gjyshërit është një dhimbje shume e madhe, një muaj nuk do t’I flasin as nuses as djalit dhe do thonë “ç’janë këto teoritë e këtyre”.

Sociologia Marsi Simo theksoi se fëmijët duhet të mësohen për të krijuar raportet dhe se cilat janë zonat në trup që mund të preken apo puthen, ose jo. Ka ardhur koha të respektohet edhe privatësia e fëmijëve ndaj duhet të përgatitemi për këtë. Ndiqni sugjerimet e saj dhe bisedën e plotë në kanalin tonë në Youtube.