Herët në mëngjes fusni në gojë një thelpi hudhër, mbajeni në gojë për 30 minuta, peshtyma bashke…

Lajme

Herët në mëngjes fusni në gojë një thelpi hudhër, mbajeni në gojë për 30 minuta, peshtyma bashke… Hudhra është një bimë e jashtëza konshme dhe ka fuqi anti-bak teriale, parandalon të ftohtin, arteriosklerozën, sëm undjet e veshkave dhe forcon kapilarët e gja kut.Në mjekësinë kineze, hudhra përdoret për një shërim total të trupit.
Udhëzime: Në mëngjes fusni në gojë një thelpi hudhër, mbajeni në gojë për 30 minuta. Pështyma bashkë me përbërësit e dobishëm të hudhrës, hyn në gj ak, pastron kapilarët dhe nyjet limfatike.

Ndërkohë, hudhra ul gja kderdhjen or ale dhe forcon mishrat e dhëmbëve.

Më pas hidheni pjesën e mbetur nga hudhra dhe lani dhëmbët. Nëse ende ndjeni në gojë shijen e saj, fusni një kokërr kafeje apo pak majdanoz. Disa gllënjka qumësht, do e heqin tërësisht nga goja juaj erën e pakëndëshme të hudhrës.

Pse të mbajmë hudhër në gojë, cfare perfitimesh na sjell ajo neve ?

Pastron në mënyrë të përsosur gja kun. Ul ndjesinë e urisë. Parandalon gripin dhe sëm undje të tjera respiratore. Përmirëson në mënyrë të shkëlqyer imunitetin. Kuron aneminë.

Premton shërim kundër bronkitit të vazhdueshëm. Sjell përfitime për veshkat dhe fshikëzën. I bën lëkurën dhe poret të buta dhe të lëmuara.