Kur Ta Lexonii Këtë, Asnjëherë Nuk Do T’i Hidhni Lëvoret E VEZËVE..?!

Lajme

Thuajse të gjithë ne i gjuajmë në bërllook lëvoret e vezëve kur gatuajmë vezë, por pak njerëz e dinë për efektet shëndetësore që i sjellin ato.

Sipas ekspertëve shëndetësorë, lëvoret e vezëve janë burimi më i mirë natyral i kalciumit, dhe trupi shumë lehtë e absorbon dhe tretë atë. Këto lëvore janë të pasura edhe me minerale tjera.Kalciumi, i cili është prezent në këto lëvore, është i njëjtë me kalcium që gjendet në dhëmbët dhe eshtrat tonë, dhe është tejet i rëndësishëm për neervatt, muskujt dhe eshtrat tonë. Vetëm një gjysmë luge gjelle me pluhur të lëvoreve të vezëve përmban 1000-1,500 miligramë kalcium – sasi e cila është afër 90 përqindëshit të sasisë së rekomanduar ditore për një të rritur.

Veç tjerash, pluhuri i fituar nga lëvoret e vezëve e zvogëlon koolesterolin dhe e rregullon shtypjen e lartë të gj akut.
Si t’i përdorni lëvoret e vezëve?
Vetëm i zieni vezët për 10 minuta që të shkattërroheen baakttereet, i leni të ftohni, dhe i thyeni lëvoret për t’i bërë pluhur. Pluhurin e vendosni në një tas dhe ia shtoni atë shujtave tuaja.